GRAMMIE: de gewone Instagrammer op papier

Hét eerste Instagram-marketing magazine van Nederland. Dat is GRAMMIE. Online marketeer Amber van Leeuwen, die opereert onder de naam ‘the social good girl’, miste verhalen in tijdschriften van ‘the Instagrammer next door’. Zij wilde ook hen graag een platform geven. Uit passie, kennis en plezier.

Het zijn altijd dezelfde Instagrammers die aandacht krijgen in magazines. Volgens Amber: “Instagrammers die +100K volgers hebben, flexibele fitgirls en al die social influencers. Met al hun big opportunities, successen en goedbedoelde adviezen met een heleboel moeilijke woorden. Als online marketeer mis ik niet alleen de hands-on tips die gewoon in jip-en-janneketaal zijn geschreven, maar ook het verhaal van de ‘gewone’ Instagrammer.”

GRAMMIE is een mooie stap om de gewone Instagrammer ook zijn of haar bijzondere verhalen te laten vertellen. En dat allemaal op papier! Op de website grammiemagazine.nl legt Amber uit waarom ze koos voor een papieren magazine: “In een wereld waarin digitale communicatie niet meer weg te denken is uit ons leven, vind ik het enorm fijn om op een luie zondag rustig door een écht magazine te bladeren. Elke bladzijde pluis ik zorgvuldig uit en wanneer ik bij de laatste pagina ben aangekomen, heb ik weer een flinke dosis inspiratie opgedaan voor mijn business. Like!”

“Je hoeft enkel maar naar de cijfers te kijken om erachter te komen dat Instagram BOOMING (business) is. De tijd dat alleen de puberdochter van je buren selfies plaatst van haar en haar vriendinnen is compleet voorbij. Zij is namelijk niet meer de enige die prachtige content deelt via dit geweldige platform. Met meer dan 800 miljoen gebruikers – and still counting – wereldwijd is Instagram het grootste visuele social media-kanaal van dit moment.”

Een online sociaal medium, de gewone Instagrammer en een papieren magazine; GRAMMIE verenigt interessante ingrediënten. Het magazine bestaat uit 160 pagina’s en is niet online te lezen. Nieuwsgierig? Kijk op grammiemagazine.nl. Het magazine is in 1.000 exemplaren gedrukt waarvan 900 bestemd zijn voor de losse verkoop. Bij succes laat Amber er meer bijdrukken.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK