Google Helpouts: burenhulp in een digitaal jasje

De eerste internetgebruikers hadden het al ontdekt, via het net kun je antwoorden vinden op een groot aantal vragen. De vlucht die forums, zelfhulp websites, gebruikersgroepen daarna heeft genomen was niet meer te stuiten. Google heeft dat nu ook ontdekt en is begonnen met Helpouts, daar kun je je vragen over onderwerpen zoals koken, computers en kunst kwijt. Wat je ook kwijt bent is je privacy want Google doet het echt niet om jou te helpen, maar denkt weer een groeiende inkomstenstroom te hebben ontdedakt. Op basis van je vragen of antwoorden weet de gigant waar jouw interesses liggen en oh ja je moet wel een Google account hebben om er van een aantal services gebruik te maken. Ongetwijfeld zullen veel mensen hun weg vinden naar Google Helpouts en veel zullen daar baat bij hebben, het is alleen even slikken als het gaat om je privacy. Als je wilt weten hoe Google daar over denkt en hoe ze zichzelf vrijpleit van elke verantwoordelijkheid moet je de Term of Use maar eens lezen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK