Erik Spiekerman: De keuze van Apple voor Helvetica Neu als font voor zijn GUI is jeugdige dwaasheid

Een van de meest ingrijpende veranderingen die Apple in zijn Maverick en iOS 7 operating systemen invoerde was een herstijling van de GUI, gebruikers interface.
Daarmee maakte Apple alle andere OS’en in een slag ouderwets, althans volgens velen. Niet volgens letterontwerper Erik Spiekermand, die vindt vooral de keuze voor Helvetica Neu ‘jeugdige dwaasheid’. Daar kun je over twisten, maar hij heeft wel een punt dat ontwerpers zoals Ivy bij Apple een verantwoording hebben ten opzichte van gebruikers van computer apparatuur en dat anders willen zijn niet het uitgangspunt moet zijn. Zijn verhaal en het interview dat Adobe’s Jeff Veen met hem had kun je lezen via deze link.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK