Google Analytics 4 compleet nieuw, datagedreven platform

Marketeers die Google Analytics gebruiken voor de analyse van websites zullen het ongetwijfeld al gehoord hebben: er is een nieuwe versie van Analytics beschikbaar. Google Analytics 4 is de opvolger van het huidige Universal Analytics. Het gaat om een compleet nieuw datagedreven platform, dat de nadruk legt op het meten van events in plaats van pageviews en bounce rates.

Analytics 2618277 640

Met de nieuwe versie verschuift de focus op sessies naar een focus op gebruikers. Goed nieuws voor marketeers die de klantreis beter in beeld willen hebben. Google Analytics 4 (GA4) gaat meer in op de engagement van de websitebezoekers. Handig is dat GA4 al enkele events voordefinieert om te gebruiken als conversies. Hierdoor hoef je gebeurtenissen niet meer in te stellen in Google Tag Manager. Dit kan nog wel, maar let er dan op dat je niet events in beide programma’s gebruikt. Verder kun je met de nieuwe versie makkelijker de data van zowel de klassieke website als apps meten.

Google Analytics 4 is veel meer datagedreven en daardoor een technischer versie. Houd rekening met een sterke leercurve wanneer je de nieuwe versie implementeert. Er is een compleet nieuwe interface waar je even aan zult moeten wennen. Een tip is dan ook om de nieuwe versie parallel aan de huidige versie te laten lopen en zo enige tijd te testen.

Verder lezen over de veranderingen met GA4? Dat kan bijvoorbeeld hier!

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK