Gigaprint is terug van weggeweest

gigaprintDe gebroeders Henk en Roy Wijmans hebben het door hen opgerichte bedrijf Gigaprint in Almere teruggekocht. Hun bedrijf was onderdeel geworden van het Adelmedia, dat dit voorjaar failliet is gegaan. De broers Wijmans hebben ook meteen fors geïnvesteerd en 4 iGen 150-digitale kleurenpersen en 4 Nuvera 314 zwartwit-productieprinters van Xerox aangeschaft om het oude machinepark te vervangen en meer productiecapaciteit te krijgen.
Gigaprint kan dankzij de koppeling van de eigen software (Docutraffic) met die van Xerox de machines automatisch aansturen. Ook is de techniek van foto-albumspecialist MyPhotoFun geïntegreerd.
Overigens richt Gigaprint zich niet uitsluitend op printen, maar ook op digitale media. Voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen is het bedrijf bezig het ontwikkelen van interactief studiemateriaal met behulp van mobile devices als Google glass en Cloud-oplossingen. Ook onderzoekt GigaPrint de mogelijkheden van 3D-printen.
Bron: docufacts

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK