Gemeenteraad Papendrecht verdeeld over plaatsing reclamemast

Het plaatsen van reclamemasten is voor gemeentes een relatief makkelijk manier om wat extra inkomsten te genereren. Toch levert het niet al teveel geld op voor de gemeente Papendrecht,
Groen Links noemt 45.000 euro ‘klein bier’

Papendrecht A15

De omvang van de totale gemeentelijke begroting voor Papendrecht (zo’n 33.000 inwoners) is zo’n 100 miljoen euro. De opbrengst van zo’n mast zou liggen tussen de 20 en 45 duizend euro.

Chris Grimmius leek aanvankelijk geen bezwaar te hebben tegen de plannen van wethouder Arno Janssen, maar trok later zijn steun in voor het plan. De mast zou voor lichtoverlast zorgen voor mens en dier, en de verkeersveiligheid zou langs de A15 in het geding zijn.

Kleine meerderheid

Ondanks een kleine meerderheid die de argumenten van GroenLinks steunt, wil de wethouder het plan toch doorzetten. De wethouder beloofde dat het licht ’s avonds en ’s nachts zou worden uitgeschakeld. GroenLinks zal een motie indienen tegen het plan, omdat zij menen dat ook de bevolking tegen de mast zou zijn.

Bron: hetkontakt.nl


Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK