Fujifilm gaat met nieuwe OEMs in zee

Fujifilm heeft bestaande OEM-contracten opgezegd en is met een nieuwe Chinese fabrikant in zee gegaan! Fujifilm’s flatbedprinters worden niet langer van Canon/Océ uit Poing-D betrokken en roll2roll-printers komen niet meer van Efi/Matan in Rosh Ha’Ayin, Israël.

Olympus Digital Camera
De nieuwe Fujifilm Acuity Ultra R2Led 3.2m

De verklaring voor deze move berust op meerdere factoren en heeft ook maken met Fujifilm/Sericol’s jetinkten-aanbod. Immers, nu Inca (met een printerportfolio die op Fujifilm-inkten draaien) overgenomen is door Agfa, stopt die inktafname voor Fujifilm/Sericol en switcht logischerwijze naar Agfa.
Het afstappen van OEM-vlakbed-printerleverancier Canon/Océ zit’m in de relatieverstoring tussen Canon en Fujifilm, sinds de 100%-acquisitie van Fuji Xerox door Fujifilm Business Innovation Corp., nu direct concurrerend met Canon! Bij die eerste signalen gingen alarmbellen rinkelen bij Fujifilm en startte de zoektocht naar éen of meer nieuwe OEM’s. Dat, met oogmerk om toekomstige levering van state-of-the-art flatbed- en roll2rollprinters te garanderen. Ook om verzekerd te blijven van jetinkten-afnames door die machines. Voorlopig met focus op LedUV- en UV-inkten.

De Chinese herkomst van Fujifilm’s nieuwe printerportfolio wordt gestaafd door kleine machineschildjes en de trafo’s (van Shanghai Xishun Electric Co., Ltd.) bij alle gedemonstreerde printermachines! Vermelde ‘beursverkopen’ van de nieuwste Acuity Prime gingen naar signmaker Schellenbach B.V. in Raamsdonksveer en het Spaanse Oedim. Over Fujifilm’s OEM-contract met Mimaki (voor de entrylevel Acuity 1600 LedUV-printer) werd niets gezegd; blijft vooralsnog gehandhaafd.

Bron: Printmedianieuws (Jan Vroegop).

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK