‘Fruitbakjes’ van 100% gerecycled karton

Fonkels Innovatieve Verpakkingen lanceerde deze week nieuwe duurzame ‘fruitbakjes’. De bakjes zijn gemaakt van 100% gerecycled karton en kunnen na gebruik gewoon bij het oud papier. Wederom een initiatief om plastic verpakkingen te reduceren.

De bakjes zijn door Fonkels Innovatieve Verpakkingen ontwikkeld binnen de ‘Fruity lijn’ in samenwerking met onder andere kersentelers, om daarmee in te kunnen spelen op de juiste formaten voor het vervoer in de kratten naar de retailers. Zo kunnen er
10 stuks van de 500 gram kersenbakken in een blauwe lage EPS-krat. Van de kilobak passen er acht stuks in een krat. Er is ook rekening gehouden met de hoogte van de kilo kersenbak, waardoor de kratten zelfs bij een mooie ‘kop’ op de bakken, gewoon stapelbaar zijn. Ideaal voor de oogst en in de verkoop. Verder zorgt de constructie voor extra stevigheid en bevat deze vier gaten voor optimale ventilatie. Het materiaal is zeer vochtbestendig.

De fruitbakjes zijn ook te personaliseren, waarbij Fonkels gratis samen met de teler het design ontwikkelt.

fonkels De 500 gram versie vervangt een plastic bak van gemiddeld 13 gram en de kilobak vervangt een plastic variant van gemiddeld 20 gram plastic. Fonkels hoopt dit kersenseizoen samen met de fruittelers een besparing tussen de 10.000 en 25.000 kilo plastic afval te realiseren.

Bron (aangepast): Groentennieuws

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK