3D print van gerecycled materiaal

refil1_1De Nederlandse 3D print startup ‘Refil’ gaat de strijd met plastic afval aan. Het bedrijf introduceert 100% gerecycled 3D printer filament, dat van oude auto dashboards is gemaakt.

Het productieproces van het zogeheten Refilament is zowel eenvoudig als uniek: auto dashboards en PET flessen worden eerst verzameld, grondig gereinigd en versnipperd tot kleine plastic snippers. Vervolgens worden deze snippers gefilterd, gesmolten en geëxtrudeerd tot 1.75 mm en 2.85 mm diameter draden. Dit verse refilament wordt uiteindelijk op gerecyclede kartonnen spoelen gewikkeld waarna het in elke FDM (fused deposition modeling) printer kan worden gebruikt.

Lees ook: Duizend 3D-printers voor Plastic Madonna

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK