Het nieuwe grafische materiaal heet Colback

Op Dutch Design Week 2017 wordt “in4nite” gelanceerd. Dit is een samenwerking tussen Low & Bonar, een beursgenoteerd, wereldwijd opererend bedrijf gespecialiseerd in de productie van “performance materials”, en een groep van tien creatieven. Dit interdisciplinaire gezelschap omvat: product ontwerpers, architecten en grafisch ontwerpers met elk een eigen visie op de ontwerppraktijk. De groep experimenteerde met Colback, een nonwoven materiaal geproduceerd door Low & Bonar. De grenzen van het materiaal en het voorstellingsvermogen van de designers zijn tot het uiterste opgerekt in het ontwerptraject. Het eindresultaat presenteren zij in een spectaculair nieuw paviljoen op de 9e verdieping van Gebouw TQ tijdens DDW 2017.

Grafisch vormgever Dana Dijkgraaf: “Colback is prachtig om op te printen of te zeefdrukken. Het is doorschijnend maar toch glad, dat geeft een bijzonder effect. Zo valt het samen met de kleur die erachter ligt. Een opvallend materiaal voor boeken, flyer, folders of ander drukwerk, voor een industrie die momenteel gefocust is op papier.”

(bron: SignPro)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK