Frankwatching lanceert nieuw event over AI in marketing

Het potentieel van AI benutten, dit is vast al een onderdeel van je marketingplan. Maar lukt het ook al om structureel en doeltreffend gebruik te maken van AI in je advertising, SEO en e-mailmarketing? Tijdens het nieuwe event van Frankwatching, het AI Marketing Event, krijgen marketeers handvatten en inspiratie om met AI hun activiteiten verder te professionaliseren.

Ai Marketing Event Fotograaf Michiel Ton 430x400 1

De voordelen van AI in marketing kennen we inmiddels wel: het bespaart tijd, helpt bij personalisatie en segmentatie, analyseert razendsnel data, inspireert bij contentcreatie en meer. Dat je bij de toepassing ervan moet nadenken over je doelen, staat buiten kijf. Zo deelde Kim Pot (een van de sprekers op het event) een jaar geleden al: “Bedenk eerst wat je wil bereiken en kijk welke tools daarbij passen en of die al bestaan of dat je ze kunt bouwen. Het is een heel slecht idee om dat andersom te doen. De tools gaan uitgebreider worden in de loop van de tijd. Als je er nu vroeg bij bent, groei je mee in de mogelijkheden. Zo kun je je sneller onderscheiden.”

AI Marketing Event is voor iedereen die wil ontdekken wat AI kan doen voor marketing, en aan de slag wil met AI-toepassingen en -tools. Wat kan er al bij e-mailmarketing, advertising, SEO, contentcreatie en onderzoek? Maar ook: hoe richt je AI in in je marketingorganisatie? Welke strategie ontwikkel je? Wat of wie heb je nodig? Waar moet je op letten? Zo hoor je bijvoorbeeld hoe je ChatGPT slim kunt koppelen aan verschillende marketingtools en -apps.

AI Marketing Event: 4 april 2024, Jaarbeurs Utrecht.

Foto: Fotograaf Michiel Ton

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK