Finse logistiek- en transportsector staakt sinds donderdag 16 februari

In de hele Finse logistieke sector zijn vakbondsacties begonnen nadat onderhandelingen tussen vakbonden en werkgeversorganisaties over een nieuwe cao op het laatste moment niet tot een oplossing van het geschil hebben geleid.

Staking Finland

Het is nog moeilijk te voorspellen hoe de onderhandelingen zich zullen ontwikkelen. Maar mocht de staking langer dan een week duren, dan bestaat de mogelijkheid dat de papierfabrikanten hun activiteiten zullen stopzetten zodra hun magazijnen de volle capaciteit hebben bereikt. Als de staking minder dan een week duurt, zullen de gevolgen naar verwachting geen consequenties hebben.

De staking wordt geleid door De Finnish Transport Workers’ Union AKT.

Lees verder bij het KVGO
Foto: Pixabay

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK