Finse papierfabrikanten hebben last van landelijke stakingen in transport sector

De leveringen van Finse papierfabrieken worden beïnvloed door een twee weken durende staking die de activiteiten in de havens en het vrachtnetwerk van het land treft.

Upm Kymi

De staking begon afgelopen maandag. De koepelorganisatie van vakbonden SAK had opgeroepen tot de staking omdat zij zich verzetten tegen de arbeidsmarkthervormingen die de Finse overheid wil doorvoeren. SAK koppelt de belangen van maar liefst 18 vakbonden in het land. Daardoor is de invloed van de staking groot. Er wordt gesproken over de uitholling van de arbeidsvoorwaarden, beperkingen op het stakingsrecht en bezuinigingen op de sociale voorzieningen.

Ook de aanvoer van brandstoffen via havens kan in het geding komen, waardoor de gehele Fins logistieke branche de gevolgen zal ondervinden.

Naar verwachting zal de staking ook de gehele volgende week nog duren. UPM en Stora beraden zich op maatregelen. UPM zegt de papierfabriek Kymi (foto) een paar dagen te zullen sluiten. Stora is nog niet zover, maar sluit niet uit dat ook op locaties producties tijdelijk zullen worden stopgezet.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK