ANDRITZ draagt ’s werelds grootste cellulosefabriek ter wereld over aan UPM

ANDRITZ leverde energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologie voor UPM’s tot nu toe grootste investering. Met een capaciteit voor de productie van 2,1 miljoen ton eucalyptuspulp per jaar is de fabriek de grootste in Uruguay en ’s werelds grootste enkellijns fabriek die in bedrijf is. Het zal ook ongeveer 1 TWh aan overtollige groene elektriciteit per jaar bijdragen aan de Uruguayaanse elektriciteitsvoorziening.

Upm Fabriek

“Onze nieuwe fabriek van wereldklasse verhoogt onze pulpproductiecapaciteit met meer dan 50%. Het vertegenwoordigt de nieuwste en best beschikbare technologie die de hoogste prestaties garandeert bij een minimale impact op het milieu en geoptimaliseerd onderhoud,” aldus Aki Temmes, EVP, UPM Fibres Business Area. “Onze samenwerking met ANDRITZ gedurende het hele project was uitstekend.”

UPM zal de pulp van de Paso de los Toros fabriek gebruiken om te voldoen aan de stijgende vraag van bestaande klanten, met name in China, maar ook om zich te richten op nieuwe markten. Nadat UPM zich de afgelopen tien jaar met succes heeft gevestigd als een betrouwbare pulpleverancier in de regio Azië-Pacific en in Europa, gebruikt het bedrijf deze ervaring en de verhoogde capaciteit nu om de Noord-Amerikaanse markt te ontwikkelen.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK