FESPA 2017 markeert doorbraak Océ Colorado 1640 als grootformaat-productieprinter

Canon Europe heeft de bezoekers van FESPA Digital 2016 geïnspireerd met de nieuwste printtoepassingen. Eén van de hoogtepunten tijdens deze internationale vakbeurs, die van 8 tot met 12 mei in Hamburg plaatsvond, was de Europese introductie van de Océ Colorado 1640 roll-to-roll productieprinter. Bovendien markeerde de tiende verjaardag van de Océ Arizona-serie een decennium van innovatie op het gebied van grootformaatprinters.

 

De Océ Colorado 1640 heeft de Canon UVgel-printtechnologie als basis en was één van de meest opvallende digitale innovaties. Talrijke bezoekers waren aanwezig tijdens de demonstraties, die elk uur plaatsvonden. Producenten van signage en graphics uit Europa, Afrika, Noord-Afrika en het Midden-Oosten, plaatsten verschillende orders voor de Océ Colorado 1640. Terwijl de 6.000ste installatie van een Océ Arizona bij Technipub in Frankrijk werd gevierd, ontving Canon Europe erg veel opdrachten voor modellen uit de Océ Arizona-serie, zowel van bestaande klanten die hun productiecapaciteit willen opschalen, als van grafische bedrijven die voor de eerste keer investeerden in Canon’s flatbed-oplossingen.

“We hadden al verwacht dat deze FESPA voor Canon een mijlpaal zou zijn, maar we waren verrast door de reacties uit de markt op de Océ Colorado. Deze productieprinter bevestigt Canon’s reputatie als innovator in de grootformaatsector. Halverwege FESPA 2017 hadden we elk doel, dat we onszelf hadden gesteld, gerealiseerd: voor alle modellen binnen ons volledige aanbod”, vertelt Mark Lawn, Director van de Graphic & Communications Group van Canon Europe. “Binnen twee maanden na de introductie van de Océ Colorado 1640 ontvingen we ruim 100 opdrachten van klanten in 17 landen. Dit benadrukt het belang van een uitgekiende mix van productiviteit, kwaliteit en flexibiliteit in printmedia en COO. Producenten van signage en grafische opdrachten komen naar FESPA, om te kijken hoe zij hun mogelijkheden kunnen vergroten met een onderscheidend aanbod. Dit komt volledig overeen met onze filosofie waarbij we Print Service Providers ondersteunen bij het realiseren van groei, met behulp van nieuwe toepassingen.”

In technologisch opzicht was de introductie van de Océ Colorado 1640 voor Canon het hoogtepunt van FESPA 2017. Daarnaast toonde zij haar volledige portfolio van technologische oplossingen. “Ook hebben we onze inzichten gedeeld over belangrijke ontwikkelingen in specifieke sectoren in de markt voor grootformaatprinters. Zo helpen we klanten toegang te krijgen tot nieuwe omzetkanalen en hun onderneming te laten groeien”, aldus Lawn. “Wij laten PSP’s zien welke tientallen mogelijkheden er zijn, door deze inzichten samen te brengen met advies, technologische innovaties en voorbeelden van printtoepassingen. Zo komen de nieuwe toepassingen in beeld, die hen kunnen ondersteunen bij verdere groei. De reacties die we hierover ontvingen geven aan, dat onze geïntegreerde cosmeticacampagne en onze twee nieuwe gedrukte ‘Think’-gidsen – Think Personal en Think Décor – heel goed zijn ontvangen.”

Naast de grote verkoopsuccessen van de Océ Colorado, Océ Arizona, Océ ProCut en imagePROGRAF, trokken de DreamLabo foto-productieprinter, en de losblad imagePRESS digitale productieprinters, de aandacht. Het grote aantal opdrachten voor deze twee series is een illustratie van de behoefte van PSP’s om nieuwe omzetkanalen te ontwikkelen, door hun aanbod te verbreden met alternatieve varianten en producten.

Océ Colorado 1640 wint technologie award van EDP
Tijdens FESPA 2017 ontving de Océ Colorado 1640 een prestigieuze technologie award van de European Digital Press associatie (EDP) in de categorie ‘Roll-to-roll Printers up to 170 cm’. “Alle huidige printtechnologieën hebben hun voordelen, maar ook hun beperkingen. De Océ Colorado 1640 staat garant voor productiviteit en een uitstekende printkwaliteit op een breed scala aan printmedia. Met een uniek machineconcept, dat tegen lagere kosten voor meer snelheid en meer prints zorgt, is dit een gamechanger in het 1,6 meter segment. Deze printer laat zien in welke richting we waarschijnlijk gaan als het gaat om nauwkeuriger printen in inkjet”, aldus het juryrapport.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK