‘Feestje’ van 20 miljoen afdrukken op Landa gerelativeerd door Eddy Hagen

Eddy Hagen uit België volgt de ontwikkelingen bij Landa op de voet. Van zijn hand verschenen diverse artikelen over zowel de kwaliteit, de hoeveelheid installaties en ook zeker de fraaie cijfers rondom het aantal afdrukken gerealiseerd in een bepaalde ’tijdframe’. Zo ook de 20 miljoen afdrukken bij Koninklijke Drukkerij Em. De Jong.

Context Cijfers Eddy Hagen

Hij begon met een stukje humor door bovenstaand bankbiljet uit Zimbabwe te plaatsen met wel een heel fraai getal aan dollars, in werkelijkheid dus letterlijk nauwelijks iets waard. De toon voor ‘miljoenen afdrukken’ was daarmee duidelijk gezet.

In detail ging hij in op de 20 miljoen afdrukken die bij Em. de Jong in 2,5 jaar werden gerealiseerd. Met onderstaand lijstje ging hij aan de slag in zijn artikel:

20 miljoen afdrukken in 28 maanden: 714.285 afdrukken/maand 39.682 afdrukken/dag (bij 18 werkdagen gemiddeld per maand) 4.954 afdrukken/uur in 1 shift (8 uur) 2.480 afdrukken/uur in 2 shifts (16 uur) 1.653 afdrukken/uur in 3 shifts (24 uur).

Lees zijn analyse op zijn website

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK