Facebook verspreidt content met nieuws app Notify

BB151117 news_notify_facebookFacebook heeft de iOS-app Notify uitgebracht, waarmee je pushmeldingen over nieuws, sport, weer en andere zaken kan ontvangen.
Met Facebook’s nieuwe iOS-app Notify kun je je abonneren op nieuwskanalen, vervolgens krijg je pushberichten van nieuwsberichten die voor jou interessant kunnen zijn. Onder meer CNN, Fox, BuzzFeed en The Weather Channel zijn beschikbaar via Notify.
Notify biedt niet alleen nieuws. Het is ook mogelijk je te abonneren op sportuitslagen van Fox Sports, muziekvideo’s van Vevo, filmtrailers van Fandango of dagelijkse kortingsacties van Groupon. Elke notificatie bevat een link naar een artikel dat direct binnen de app laadt. Artikelen zijn te bewaren om later te lezen en zijn te delen met anderen via – natuurlijk – Facebook. De Notify-app is momenteel nog niet in Nederland beschikbaar.
Facebook richt zich met de nieuwe app nog meer op het verspreiden van ‘content’. Onlangs kwam het sociale netwerk ook al met de functie Instant Articles, waarmee Facebook-gebruikers artikelen van deelnemende nieuwsmedia direct binnen Facebook kunnen lezen. Ze hoeven dan niet door te klikken naar een externe site, waardoor de artikelen sneller laden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK