Europese telecom lobby tegen roamingwetgeving speelt oplossingen als Microsoft WiFI in de kaart

RoamingDe Europese Raad heeft het voorstel van het Europese Parlement om eind dit jaar de prijzen voor het gebruik van mobiele devices in het buitenland (roaming) te verlagen verworpen. Onder invloed van de lobby van telecombedrijven blijf je dus voorlopig krankzinnige prijzen betalen als je in het buitenland wil bellen of internetten. De lobby werd voornamelijk betaald door bedrijven uit de zuidelijke landen van Europa. Bedrijven die met roaming van vakantiegangers veel geld verdienen. Het is een kortzichtig standpunt omdat bedrijven als Microsoft en Virgin daardoor meer kans hebben om hun WiFi diensten met hotspots succesvol te maken, een succes dat ten koste zal gaan van telecom inkomsten. Er is dus nog hoop dat we binnen een paar jaar in heel Europa tegen normale prijzen gebruik kunnen maken van onze smartphones, tablets en andere mobiele devices.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK