Enthousiaste drukker over zijn tijd bij Hoekstra

Een leuk interview in De Noordoostpolder met Hans Emmink over zijn tijd bij Drukkerij Hoekstra. Vol waardering spreekt hij over zijn dienstjaren bij de Friese drukkerij. Als drukker en later chef-drukkerij was hij betrokken bij het drukken van het nieuws uit de Noordoostpolder. 

Noordoostpolder

Uit het interview: ‘Ik zat helemaal op mijn plek in deze technische omgeving. Het was ook een hectisch leven, geen baan van acht tot vijf, het was flink aanpakken, prachtig.’ Het was ook de tijd dat de kleurendruk in opkomst was. ‘De kleuren moesten wel vantevoren gemeld worden. Dan moesten de units schoongemaakt worden, nauwelijks meer voor te stellen dat het zo ging. De drukpersen zijn nu standaard full color, maar wij waren wel uniek destijds.’

Bron: DeNoordoostpolder.nl

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK