Japanse drukker combineert met Agfa Apogee zijn offset en print workflow

Suzuno Harata CEOHarata Printing Co., een middelgrote drukkerij in Osaka met 63 medewerkers, haalt nog steeds het grootste gedeelte van zijn omzet uit offsetdrukwerk, maar de laatste jaren groeide de vraag naar zijn op Konica Minolta Bizhub Presses gemaakte afdrukken razendsnel. Het handmatig combineren van die twee verschillende digitale workflows kostte meer tijd dan volgens CEO Suzuno Harata kostprijstechnisch verantwoord was. De oplossing voor dit probleem vond het bedrijf in de Agfa Apogee workflow software. Met Apogee worden nu niet alleen de productietijden aanzienlijk verkort maar kunnen de twee Bizhub Presses ook ingezet worden om exacte kleurproeven te maken voor offsetdrukwerk. Na controle van digitale bestanden in Apogee regelt de Agfa software de velindeling en het op imposition plaatsen van de afzonderlijke pagina’s en is het rippen van de verkregen digitale data geen storende tijdsfactor meer. De productie van de printers is daarmee volgens Harata verdubbeld. Lees het hele verhaal van Harata via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK