Einde Stadsdrukkerij Amsterdam

sdaSDA Print+Media in Amsterdam is failliet. Niet alleen betekent dit voor 60 medewerkers van de moderne (digitale) drukkerij dat zij geen baan meer hebben, het moderne grafische bedrijf SDA Print+Media is het laatste overblijfsel van de ooit zo roemruchte Stadsdrukkerij Amsterdam. Volgens kenner van de grafische markt Ed Boogaard, zou de Amsterdamse drukkerij MullerVisual interesse hebben voor de goodwill en het klantenbestand van SDA Print+Media, maar is er geen sprake van een doorstart. Daarmee eindigt het bestaan van de in 1796 opgerichte Stadsdrukkerij Amsterdam die ooit groot is geworden met het drukken van tal van overheidsopdrachten en ander beveiligd drukwerk zoals de strippenkaart, die inmiddels ook tot het verleden behoort.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK