Eerste HP PageWide Advantage 2200 Web Press naar Data One

Data One is een dochteronderneming van Groupe Diffusion Plus in Frankrijk. Zij zullen de eerste PageWide Advantage 2200 Web Press van HP in Europa in gebruik gaan nemen.

Hp Advantage2200
HP PageWide Advantage 2200

De 2200 werd onlangs voor het eerst getoond tijdens Printing United Expo in Las Vegas. Data One wil met de 2200 inzetten op snelheid en duurzaamheid van de productie van onder andere: fotografie, film-verpakkingen en (gepersonaliseerde) enveloppen. Loïc Lefebvre, Development Director bij Data One: “De tijd die nodig is om een ​​productievolume van hoge kwaliteit te bereiken wordt met een derde verkort: wat vroeger 24 uur kostte om te printen, duurt nu 8 uur met slechts één productieteam.”

Dankzij de snelheid en precisie zijn verschillende op toner gebaseerde machines niet meer nodig, wat aanzienlijke energiebesparingen oplevert.

Binnen de transitie naar duurzaamheid heeft Data One een warmteterugwin-systeem laten installeren op de nieuwe HP PageWide Advantage 2200-pers, evenals op andere persen in het machinepark. De warmte van de verschillende persen wordt onttrokken en herverdeeld voor verwarming in de winter en koeling in de zomer.

Data One

Alain Wyckmans, HP PageWide Manager in Frankrijk, HP Inc., zegt verheugd te zijn om Data One te ondersteunen in zijn duurzaamheidsstrategie, met de installatie van een HP PageWide Advantage 2200: “In een omgeving waar het aanpakken van milieukwesties belangrijker is dan ooit, is Data One een voorbeeld voor alle bedrijven die afdrukken van hoge kwaliteit willen bereiken, met steeds hogere snelheden, zonder concessies te doen aan het milieu.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK