Eerste Acer tablet met Chrome OS

Naast Windows en iOS (een Unix variant) heeft Google een eigen besturingssysteem: Chrome OS. Inmiddels beschikbaar op diverse laptops, maar nu pas voor het eerst op een tablet van fabrikant Acer.

Is de Chromebook Tab 10 opgewassen tegen al het geweld van Apple en Samsung? Het eerste wat opvalt is de dikte en het gewicht. Beiden vallen wat tegen ten opzichte van de ‘wedstrijd’ in dunner en lichter, van zowel Apple als Samsung. Waarom de Acer dikker en zwaarder is, kan niet worden ontdekt. Want de batterij (die een deel van het gewicht bepaalt) blijft qua prestaties duidelijk achter bij de concurrentie. De Acer is 100 gram zwaarder.

Beetje oubollige oplader

De oplader doet eerder denken aan een oplader van een laptop. Huidige smartphones en tablets laden op via een soort ‘stekker-oplader’ die qua grootte zich nauwelijks onderscheid van een gewone stekker. De oplader van de Acer heeft wel het voordeel dat de kleinere batterij door de relatief grote oplader snel is opgeladen.

De ge├»ntegreerde styluspen is een leuke, onderscheidende extra – die niet helemaal lekker uit de verf komt

Prestaties

De Chromebook Tab 10 presteert gemiddeld, een laptop met Chrome OS doet het aanzienlijk beter. Apps starten wat traag op, dat is hinderlijk. De gehele beleving op het scherm doet wat vertragend aan, waardoor de tablet bepaald geen krachtpatser is. En dat is opvallend. Chrome OS is beduidend lichter dan Android, en zou dus in alle opzichten beter moeten presteren. Ook de camera’s voldoen volgens de review van Hardware.info niet echt aan de hedendaagse normen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK