EFI steeds sterker als inktleverancier

EFI neemt de Turkse inktfabrikant BDR Boya Kimya over. Deze fabrikant is vooral gespecialiseerd in inkten voor het printen op textiel, een belangrijk segment voor de fabrikant, die zelf ook printers levert in dit segment.

BDR is een jonge onderneming en bestaat pas sinds 2016, maar heeft wel al de reputatie betaalbare en goede inkten te leveren. Het bedrijf wordt geïntegreerd in dochtermaatschappij EFI Reggiani, dat textielprinters levert. Met de overname versterkt EFI Reggiani ook zijn aanwezigheid in Turkije en Pakistan, waar BDR al een sterke positie heeft, en in Europa, het Midden-Oosten en India, waar BDR in opkomst is. BDR blijft inkten ontwikkelen en maken vanuit de huidige vestigingen in Turkije, onder andere in Fethiye aan de zuidkust.

EFI Reggiani is een toonaangevende, geavanceerde technologieleverancier met een uitgebreide lijn van industriële textielinkjetprinters, die gebruik maken van inkten op waterbasis. Het maakt deel uit van een compleet EFI ecosysteem van geavanceerde producten voor textielontwerp en -productie, waaronder EFI Fiery® proServer digitale front-ends en Fiery DesignPro-software, en het EFI Optitex® 2D- en 3D-geïntegreerde platform voor productontwikkeling en -ontwerp.

Bron: Persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK