Drukfestival met expo ‘Drie eeuwen grafische industrie’

De drukkerijafdeling van het Gentse Industriemuseum zit in een nieuw jasje, en dat wordt op 4 en 5 mei uitgebreid gevierd met een Drukfestival vol activiteiten, workshops en rondleidingen in de vernieuwde tentoonstelling. Het museum opent de permanente tentoonstelling ‘Drie eeuwen grafische industrie’, die je meeneemt naar de drukkerijen van weleer.

De nieuwe tentoonstelling ‘Drie eeuwen grafische industrie’ dompelt je onder in de drukkerijen van weleer, van 1750 tot vandaag. Fascinerende foto’s, knap drukwerk, sierlijke letters en imposante drukpersen laten je proeven van de grafische (r)evoluties van de voorbije eeuwen. Je kan er niet alleen kijken, maar ook aan de slag! Tijdens de tentoonstelling maak je je eigen minizine. Zo raak je wegwijs in letterontwerp, kleurenmenging en druktechnieken.

drukfestival

“Regelmatig zal je ook gepassioneerde vakmensen en vrijwilligers op een van de maakplekken van de nieuwe drukkerij-afdeling vinden. Ze demonstreren er diverse druktechnieken en –machines. Die vrijwilligersgroep is al jarenlang een enorme troef voor het Industriemuseum. Ze onderhouden niet enkel de oude drukpersen, maar vakmensen geven er ook kennis door aan jonge grafici, waardoor het immateriële erfgoed niet verloren gaat”, vertelt Sami Souguir op de website.

De expo wordt geopend tijdens het weekend van 4 en 5 mei 2019, tijdens een heus Drukfestival. De toegang is gratis.

Bron: Stad Gent en Industriemuseum

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK