Een herkansing voor papier met beschermende laag tegen bacteriën en virussen?

In het begin van de pandemie was er nogal wat ophef over papier met zogenaamde beschermingslagen die verspreiding van corona zouden hebben moeten voorkomen. Die claims verdwenen snel in de prullenmand. Agfa doet met Synaps Xerographic Matt (XM) een nieuwe poging.

Synaps Promo
Synaps

Agfa presenteerde het synthetisch ‘papier’ al in het najaar van 2020. Dit papier bevat naar eigen zeggen een ‘middel’ dat het vestigen en groeien van bacteriën en virussen op het oppervlak tegengaat. Het middel blijft gedurende de gehele levensduur van het synthetische papier actief en beschermt ook de met toner bedekte printgebieden.

Synaps wordt door Agfa geleverd in twee versies op basis van verschillende printtechnologie voor offset en elektro-inkt enerzijds (OM) en xerografie of droge toner (XM) anderzijds. Zowel OM- als XM-producten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en OM omvat ook een zelfklevend type.

Toepassingen

Synaps is een op polyester gebaseerde printmedia en kan vooral worden gebruikt voor duurzame toepassingen, zonder de noodzaak van laminering, zoals tags, bewegwijzering, labels, posters, menukaarten.

Bron: sign.nl

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK