Packaging Innovaties succesvol, maar stagnerende bezoekersaantallen

Dat zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom en Content bij Easyfairs. Ruim 3,5 jaar heeft de ‘community’ in de wachtkamer gezeten.

Packaging Innovations Zaal

De editie stond oorspronkelijk gepland voor november 2020, maar deze kon helaas geen doorgang vinden.
“We kwamen van een voorjaarseditie in 2018 waar Packaging Innovations naast Empack stond in de Jaarbeurs Utrecht. Deze editie heeft ons, ondanks de kleine tegenslagen in de voorbereiding, doen bewijzen dat het event hier thuishoort; in het najaar, regio Amsterdam. Volgend jaargang keren wij terug, op 16 en 17 november op een nieuwe locatie: Expo Haarlemmermeer.”

Terugblik

Packaging Innovations kenmerkt en onderscheidt zich middels de inspirerende vraagstukken die door toonaangevende experts van gerenommeerde merken worden tentoongesteld. We hebben het hier dan deels over circa 60 trouwe exposanten, maar ook over de experts die inspirerende cases willen delen met het publiek. Design- en creatieve agencies, groei- en duurzaamheidsexperts, brands en een neuromarketeer gaven tips hoe om te gaan met jouw (duurzaam) verpakkingsvraagstuk en hoe je jouw product in het (online) schap kan presenteren. Met sprekers als Generous Minds, Unravel, Holie, Unilever, FieldLab Circular Packaging en Diageo fungeerde het theater als een ware trekpleister.

Naast het theater vielen ook de workshops, het Green & Material Lab en het Retail Lab in de smaak.
Van den Nieuwenhuizen licht toe: “In hoeverre spreken we nog over een trend wanneer we het over duurzaamheid hebben. Het blijft, zeer terecht, een terugkerend begrip dat steeds nieuwe dimensies met zich meebrengt. De prototypes in mogelijke materiaalsoorten waarmee we in de toekomst duurzaam kunnen verpakken en hier werden getoond, trokken veel bekijks. Maar wanneer je dit als brand weet te bewerkstelligen, hoe ga je hier dan mee om in je branding, je verpakking? Dat hier live neuromarketingonderzoek naar werd gedaan, maakt het plaatje compleet.”

Bron: Persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK