JuicyPrint: met fruitsap in 3D bacterien printen

JucyPrintDe mogelijkheden van 3D printing lijken eindeloos, zo hebben onderzoekers van het Londense Biohackspace een printer bedacht die met natuurlijke vloeistoffen zoals fruitsappen en azijn, bacterien kunnen printen. Met de printer, nu nog in testfase, kunnen straks menselijke huid en organen geprint worden die minder problemen zullen geven dan de nu gebruikte synthetische oplossingen. Met JuicyPrint is het ook mogelijk om een cellulose te maken die de basis is voor een uitzonderlijk sterk papier. Meer toepassingen van dit opensource project worden constant ontwikkeld zoals je kunt zien op de Wikipagina van het project.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK