JuicyPrint: met fruitsap in 3D bacterien printen

JucyPrintDe mogelijkheden van 3D printing lijken eindeloos, zo hebben onderzoekers van het Londense Biohackspace een printer bedacht die met natuurlijke vloeistoffen zoals fruitsappen en azijn, bacterien kunnen printen. Met de printer, nu nog in testfase, kunnen straks menselijke huid en organen geprint worden die minder problemen zullen geven dan de nu gebruikte synthetische oplossingen. Met JuicyPrint is het ook mogelijk om een cellulose te maken die de basis is voor een uitzonderlijk sterk papier. Meer toepassingen van dit opensource project worden constant ontwikkeld zoals je kunt zien op de Wikipagina van het project.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK