Boek zuivert bacteriën in water

DWEen mooi duurzaam product van Dr. Theresa Dankovic: een boek dat drinkwater zuivert van bacteriën. De pagina’s uit het boek zijn uit te scheuren en te gebruiken als filters.

Dankovich ontwierp papier met bacteriedodende zilvernanodeeltjes, voor haar doctoraat in scheikunde aan de McGill University in Canada. Ze bedacht een groene methode om zilvernanodeeltjes in papier te produceren, met behulp van goedkope en goedaardige chemicaliën. De scheikundige toonde aan dat het verkregen papier werkt als bacteriedodend in het laboratorium. De filterende pagina’s zijn vervolgens getest in meer dan 25 verschillende waterbronnen in 5 landen. Doel is om dit aantal op te schalen. Het zogenaamde ‘Drinkbare Boek’ dat daaruit voortvloeide, is zowel een waterfilter als een handleiding over waterveiligheid. De pagina’s in het boek zijn eenvoudig uit het boek te halen en te gebruiken voor het zuiveren van water.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK