E-Ink toepassing bij nieuwe BMW iX

Auto’s krijgen hun kleur door middel van verf. BMW maakte in het nieuwste iX Flow concept gebruik van het principe van de E-Ink technologie, bekend van e-Readers. Met één druk op de knop kan de ‘kleur’ van zwart naar wit worden veranderd.

E-Readers werken op basis van spanning zetten op individuele pixels om zwarte tekst zichtbaar te maken. De pixels waar geen spanning op staat, blijven wit. Dat principe wordt ook bij het BMW iX Flow concept toegepast. Net zoals bij de reguliere e-Readers zijn alleen de twee uitersten zwart of wit mogelijk.

E-Ink met kleurentoepassingen zijn al jaren in ontwikkeling, maar hebben nog steeds een aantal technologische beperkingen voor wat betreft snelheid. Voor een auto zou de ‘omschakeling’ van de ene naar de andere kleur qua tijd geen probleem hoeven te zijn.

Wanneer BMW de huidige versie op de markt zal brengen, is niet bekend. De kleurenversie zal nog jaren op zich laten wachten. Ook zal de kleurverandering gevolgen hebben voor de kentekenregistratie. Net zoals dat nu al het geval is voor carwrapping.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK