Duurzaam verpakkingsmateriaal beschermt taarten

Ranpak helpt de online bakkerij Taartenwinkel.nl haar verpakkingen duurzamer en klantvriendelijker te maken. De bakkerij vervangt het oude gekoeld-transportsysteem door de papieren WrapPak Protector-pads van Ranpak om producten thermisch te beschermen.

Taartenwinkel Cold Chain Wppt Asian Woman Unpacking Box 07 2048x1366 1

Taartenwinkel.nl bakt ‘s morgens taarten en bezorgt die daarna aan klanten in heel Nederland. Voor een optimale kwaliteit mag de temperatuur van het gebak bij bezorging niet hoger zijn dan 7oC. Duurzaamheid staat daarbij voorop. Het bedrijf zocht daarom naar een duurzamer alternatief voor de gekoeld-transportoplossing met koelmotor. Ook het waterverbruik voor het schoonmaken van de koelboxen, waarin de taarten werden bezorgd, moest omlaag. En omdat taart meestal wordt besteld voor een feestelijke gebeurtenis, wilde Taartenwinkel.nl ook van het uitpakken een feestje maken.

Taartenwinkel Cold Chain Wppt Asian Woman And Child Unpacking Box On Table 07 2048x1366 1

Ranpak voldeed aan deze eisen met WrapPak Protector, dat makkelijk in de bakkerij kon worden geïnstalleerd. Taarten worden nu voor verzending verpakt in gegolfde papieren pads, die op basis van het aantal bestellingen worden geproduceerd. In de doos worden voor temperatuurbeheer duurzame Recycold-coolpacks gedaan. Deze verpakkingsoplossing werkt ruimtebesparend en stelt Taartenwinkel.nl in staat beter te reageren op seizoenspieken. Sinds de introductie van deze verpakkingsoplossing is het aantal klachten van klanten aanzienlijk afgenomen. De taarten worden gekoeld en onbeschadigd bezorgd, en het uitpakken is voor de klant een feestje. De kartonnen doos en het Ranpak-papier zijn bovendien eenvoudig recyclebaar en daarmee 100% duurzaam. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK