Durst herstructureert ’textiel print’ segment

Durst in Italië herstructureert het segment voor industriële textieldruk. Stefan Kappaun wordt de nieuwe baas van de divisie voor de strategische richting in woningtextiel, kleding en accessoires. Kappaun zal ook de verbindende schakel zijn met het Large Format Segment.

Kappaun is lid van het executive team van de Durst Group en staat als Executive Vice President Inks & Fluids aan het hoofd van de inktbusiness voor alle segmenten. Hij is een technisch chemicus met een focus op polymeerwetenschap en een getrainde bedrijfseconoom. Hij is een expert op het gebied van materiaalwetenschap en de ontwikkeling en marketing van inktsystemen voor digitale inkjetprinting.

Knowhow van Kappaun van belang voor ’textiel segment’.

Met de Alpha Serie biedt Durst industriële printsystemen met reactieve, pigment- en dispersie-inkten op waterbasis en met de pixel-to-output strategie end-to-end softwareoplossingen voor efficiënte en kostentransparante digitale textieldruk.

durst-alpha

kappaun

Stefan Kappaun – foto Durst

Kappaun in een recent persbericht: “De markt voor digitale textieldruk is op zichzelf al gefragmenteerd en we zien wereldwijd verschillende snelheden en ontwikkelingen. Hoewel nieuwe, niet-industriële dienstverleners vaak al over digitale knowhow beschikken, maar minder ervaring hebben met textiel, zijn de traditionele fabrikanten meesters in textielveredeling, maar niet alle analoge verwerkingsstappen kunnen direct worden overgezet naar digitale textieldruk. Durst heeft een uitgebreid ecosysteem om aan de verschillende eisen te voldoen en om klanten te ondersteunen bij de digitale transformatie. Onze druksystemen zijn ontworpen voor industriële productiviteit, maar bieden ook winstgevendheid vanaf de eerste meter. Voorwaarde hiervoor is de beheersing van de voor- en nabehandelingsstappen en de digitale workflow, waarbij Durst zich richt op de advies- en trainingsdiensten in het nieuwe Customer Experience Center in het Durst-hoofdkantoor in Brixen.”

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK