Duitse brochure met 3D-effecten

brochure 3dStudenten van de Hochschule der Medien in Stuttgart hebben voor het Duitse bedrijf Medien-Versicherung een bijzondere brochure met een combinatie van grafische 3D-effecten gemaakt. Zo heeft het logo van Medien-Versicherung op de cover ‘diepgang’ door het 3D-moiré-effect. Hierbij wordt door middel van counter printing het beeld op de achterzijde van een acrylglasplaatje aangebracht. Aan de voorkant worden heel fijne inktdruppels aangebracht die als kleine microscoopjes fungeren, wat het diepte-effect teweegbrengt. Ook is bij de brochure de bekende 3D-bril bijgesloten. Het 3D-effect ontstaat hier bij de Anaglyph-techniek, waarbij bij het kijken door het 3D-brilletje (rood- en cyaan-filter) een 3D-effect optreedt. Derde 3D-effect in de brochure is minstens zo fraai. Een afbeelding van lederen boekruggen is in offset voorgedrukt en door middel van (reliëf)pregen is vervolgens het voelbare 3D-effect gecreëerd.
Bron: print.de

Lees ook: Paper Peepshows: 18e eeuwse methode voor boeken in 3D


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK