Drukkerij Verstraete verder met wereldwijde expansie van ‘In Mould Labels’

Premium labels waarbij etiketten versmelten in een kunststof verpakking. Het is de ‘In Mould Label’ (IML) techniek waarmee Drukkerij Verstraete IML succesvolle resultaten boekt. Het Belgische bedrijf uit Maldegem breidde daardoor in 2018 al uit in de VS en heeft nu ook Australische collega Herrods overgenomen.

Pictureherrods

IML is een snelgroeiende etiketteringstechnologie, waarbij voorgedrukte etiketten tijdens het productieproces van een container in een verpakkingsvorm worden aangebracht, waardoor een volledig recyclebaar, kosteneffectief, duurzaam en consistent product ontstaat, aldus Verstraete. Denk aan ijsdozen of boterkuipjes.

“Er is wereldwijd veel vraag naar IML-oplossingen en Herrods is een van de beste, meest innovatieve aanbieders in de sector,” aldus Nigel Vinecombe, CEO van Multi-Color Corporation, de overkoepelende organisatie. Multi-Color Corporation, of MCC Label, is een wereldwijde leverancier van hoogwaardige labeloplossingen. “Al meer dan 50 jaar investeert het bedrijf voortdurend in zijn mensen, processen en technologie, waardoor het een vertrouwde partner is voor een breed scala aan lokale en internationale merken.”

Fotoherrods

“De bijkomende capaciteit van Herrods zal beide bedrijven helpen om nieuwe en bestaande klanten in Australië en Nieuw-Zeeland beter te bedienen, en zal ons toelaten om gebruik te maken van het wereldwijde verkoopteam van MCC om groeimogelijkheden in Azië na te streven,” voegt Peter Grugeon, Managing Director MCC Verstraete, toe. “We zijn zeer enthousiast over deze belangrijke mijlpaal voor zowel Herrods als MCC Verstraete.”

Na de overname zal Herrods blijven opereren onder haar bestaande naam met het bestaande managementteam.

Iml

Op de foto rechts: Dit IML-label won recent de IPSA Gold Pack Awards in de competitieve ‘Food-categorie’ voor uitmuntend verpakkingsontwerp voor de Rama Arabia metallic IML-boterkuipen.

Bronnen: Verstraete-iml.com, Nieuwsblad.be, MCClabel.com

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK