Digitaal is al voordeliger bij 115.000 labels

label screenWaar nog niet zo heel lang geleden gesproken werd over kleine oplages die voordeliger digitaal geproduceerd konden worden, blijkt nu uit nieuwe berekeningen dat ook voor veel grotere oplagen het printen van labels voordeliger is dan conventionele technieken.

Een voorbeeld is een label van 70×155 millimeter, gedrukt op de Screen Truepress Jet L350UV.

Uit de gedetailleerde calculaties blijkt dat het breakeven-punt tussen flexo en Screen inktjet, bij dit label, op ruim 115.000 labels ligt. Dit komt overeen met 4551 strekkende meter.

Omdat veel gangbare oplagen van dit soort labels gemiddeld aanzienlijk lager liggen, nodigt Screen iedereen uit, die bij de inkoop en productie van labels betrokken is, eens te kijken naar de calculatie. Wim Koning van Screen stuurt de berekening op verzoek graag toe. Mail: Wim.Koning@screeneurope.com

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK