Drukkerij ontwikkelt eigen papier met lokaal bermgras

Waardewenders introduceert VoorBIJ©-papier. Goed willen doen. Maar dan écht goed. Dat is wat Herrejan Veenema van Drukkerij Holland in Alphen aan den Rijn voor ogen had. Met zijn nieuw opgezette bedrijf Waardewenders maakt hij papier met bermgras uit ecologische beheerde bermen en percelen.

Beukehof Opening

Een regiobijeenkomst in 2018 over circulaire economische initiatieven waar gesproken werd over waarde creëren met innovatieve vezels plantte het eerste zaadje bij Herrejan van Waardewenders in Alphen aan den Rijn. Vrijdag 1 september 2023 werd de productielocatie van Waardewenders op boerderij De Beukehof feestelijk geopend. Herrejan: “Papier wordt van vezels gemaakt en ik vond het de moeite waard te onderzoeken hoe wij konden drukken op papier van vezels uit lokale reststromen.”

Lees verder bij Papier en Karton

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK