Drukkerij Maas van ’t Hoog in Enschede start niet door: een kleine 60 werknemers op straat

Het bedrijf positioneerde zichzelf als één van de grotere zeefdrukkerijen in ons land en zelfs binnen Europa. Het faillissement werd half mei uitgesproken. Toch lukte het de curator de productie tot halverwege juni te kunnen voortzetten in de hoop het bedrijf te kunnen laten doorstarten.

Screenshot

Het bedrijf werd in 1975 opgericht, dus zou in 2025 maar liefst 50 jaar bestaan. Dat feestje kan dus niet worden gevierd. De schade is ‘beperkt’ tot de huidige 60 werknemers. Op het hoogtepunt van het bestaan van het bedrijf werkten er 200 mensen. Sander en Simone van ’t Hoog vormden de directie van het bedrijf.

De website van het bedrijf is inmiddels offline gehaald

Curator Jetse Eringa zei half mei al dat gestegen kosten en concurrentie vanuit Oost-Europa de basis vormde voor het faillissement. Toch had ook dit bedrijf te maken met lage marges, draaiend op vooral grote klanten met grote volumes. Dat is – zoals bekend – een kwetsbare positie. Klanten wilden kennelijk nog lagere prijzen en verdwenen naar Oost-Europa. Eringa noemde ook nog de gestegen loonkosten als één van de oorzaken van het faillissement.

Twaalf gegadigden haakten af

Eringa ontving vanaf half mei maar liefst twaalf gegadigden voor een mogelijk doorstart. Ze haakten stuk voor stuk af bij het inzien van de cijfers.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK