Dortland en van Beem neemt activiteiten Vlaar Enveloppen over

Dortland en van Beem neemt de activiteiten van het failliet verklaarde Vlaar Enveloppen over. ‘De vestiging in Krommenie wordt gesloten en de productielocatie in Groningen blijft in afgeslankte vorm open’, zegt Ben Dortland, directeur/eigenaar van Dortland en van Beem. ‘Vlaar is een van oudsher zeer gerenommeerde producent, groothandel en drukker van enveloppen. Het is een prachtig bedrijf met mooie merken en een geavanceerd machinepark. Wij zijn blij dat we in een goede en snelle samenwerking met curator Alexander Claus en oud eigenaar Wouter van Veen de activiteiten onder de naam Dortland en van Beem kunnen voortzetten. Wij voeren – naast ons eigen merk Ordonnans – de collectie van Vlaar Enveloppen. Voor de afnemers verandert er in feite niet veel, die kunnen de vertrouwde kwaliteiten en soorten blijven bestellen. Achter de schermen gaan we aan de slag om beide producties te integreren en zo efficiënt mogelijk in te richten. In de nieuwe situatie hebben we twee productielocaties, in Rotterdam en in Groningen. Om dat te realiseren zal een deel van de werkgelegenheid van het personeel van Vlaar Enveloppen behouden blijven. Vlaar Enveloppen was voorheen in hoofdzaak actief op de grafische markt. Dat sluit naadloos aan op onze marktbenadering. Dortland en van Beem levert al vanaf de oprichting in 2003 uitsluitend aan drukkerijen en intermediairs van drukwerk en niet rechtstreeks. Door de overname bieden wij onze klanten én vroegere Vlaar klanten continuïteit, gekoppeld aan kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.’

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK