Roland TrueVIS live demo op FESPA

Roland DG zal live ‘print & cut without compromise’-demonstraties geven op zijn bekroonde TrueVIS eco-solventprinter/snijplotter op FESPA Global Print Expo 2018 op stand B20, hal 2.2.

De TrueVIS print & cut van Roland biedt een verbluffende afdrukkwaliteit zonder toegevingen te doen aan veelzijdigheid en productiviteit, en is een goed ontvangen en gevestigde oplossing op de markt. Technische verbeteringen op het gebied van: inktformulering, printkopontwerp, precisieregeling en firmware-engineering, maken de TrueVIS-printers/snijplotters ideaal voor het produceren van binnen- en buitenreclame, voertuiggraphics, banners, posters en displays, labels en emblemen, prototypes van verpakkingen, textieltransfers van kleding en meer.

Paul Willems, hoofd Business Development en Product Management bij Roland DG EMEA verklaart: “TrueVIS is het resultaat van de expertise van Roland op het gebied van geïntegreerde print- en snijoplossingen, waardoor gebruikers ‘real life’ kunnen profiteren van kostenefficiëntie, kwaliteit, veelzijdigheid en productiviteit. Het is ons doel om innovatieve, state-of-the-art oplossingen te bieden voor de ondernemingen van onze klanten, en tegelijkertijd voor een optimale productiecapaciteit te zorgen. Met tot een derde besparingen op bedrijfskosten ten opzichte van Latex, bewijst Roland TrueVIS dat het mogelijk is om een ongelooflijk kostenefficiënte productie te realiseren, zonder toegevingen te doen aan de kwaliteit.”

Joris Langedijk, al vele jaren een Roland-klant en eigenaar van Eelan in Nederland, reageert op zijn aankoop van een TrueVIS VG-640, de allereerste op de Europese markt, na een demonstratie op FESPA: “We waren meteen onder de indruk van de TrueVIS en besloten om hem daar meteen te kopen. Het is sindsdien ontzettend leuk om ermee te werken, met eenvoudige inkt- en media-switching en gebruiksvriendelijke VersaWorks Dual-software voor PDF-verwerking, en het ziet er ook geweldig op ons kantoor uit – het perfecte plaatje! Wij bieden voornamelijk gepersonaliseerde bewegwijzering in kleine oplagen aan op een breed scala aan materialen, zoals: vinyl, textiel en canvas, waar de afdrukkwaliteit, en dan met name voor fotografie, uitermate belangrijk is. Hier gaat niets naar buiten tot het absoluut perfect is. Onlangs hebben we een portret van een baby op een dekentje afgedrukt, en er waren zoveel details dat je de babyhuid en het zachte dekentje bijna kon ‘voelen’. TrueVIS brengt onze beelden tot leven en overtreft zelfs onze verwachtingen – we zijn er erg blij mee!”

Eco-solvent inkten: uitstekende kwaliteit en prestaties
De eco-solvent TrueVIS-inkten van Roland DG zijn GREENGUARD Gold-gecertificeerd, wat een lage chemische uitstoot betekent die veilig is voor gebruik binnens- en buitenshuis, zonder speciale ventilatie of milieuvoorzieningen.

TrueVIS-inkten worden geprezen voor hun snelle droogtijd, lagere inktkosten en rijke en glanzende levendige kleuren: intens zwart, vloeiende gradaties en een optie met witte inkt om op heldere en donkere substraten te printen. De printkoppen van Roland vuren nauwkeurige en perfect geplaatste ronde inktdruppeltjes af, waardoor prints een diepere dimensie en meer contrast krijgen. Flexibiliteit met betrekking tot verschillende mediatypen, naast stabiliteit en betrouwbaarheid, maken eco-solventinkten tot dé technologie van keuze voor vele signmakers. In een recente vergelijkingstest gaven 8 van de 10 printprofessionals de voorkeur aan de kwaliteit van Roland eco-solvent TrueVIS-prints boven Latex3.

Simon Eccles, expert in industriële print en inkt, verklaart: “Eco-solventinkten zijn zeer robuust en zorgen voor een sterke kopstabiliteit met goede folie-eigenschappen – sterk, flexibel, duurzaam. Hun gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en lage instapkosten maken ze tot de ideale keuze. Voor veel grootformaatprinters is eco-solvent zelfs het enige systeem dat ze ooit nodig zullen hebben.”

Hoge efficiëntie en lage gebruikskosten
De TrueVIS-technologie, het resultaat van 20 jaar expertise in geïntegreerde print- en snijproductie, zit boordevol connectiviteitsfuncties die de moderne manier van werken van de printprofessional ondersteunen.

Met het Roland DG Mobile Panel kunnen gebruikers functies van het bedieningspaneel, dankzij een Bluetooth-verbinding, uitvoeren met hun bestaande smartphones of tablets met iOS- of Android-besturingssystemen. Deze innovatieve functie biedt een rijke interface, waarmee operatoren updates van de machinestatus kunnen ontvangen en testprint- en schoonmaakfuncties kunnen uitvoeren vanaf hun mobiele apparaat.

De geïntegreerde oplossing en synergie tussen de TrueVIS-printer/snijplotter, inkten en RIP-software, bieden een efficiëntere workflow en geoptimaliseerde prestaties. De nieuwste versie van Roland VersaWorks Dual RIP is voorzien van een nieuwe motorkern die native PDF’s en oude PostScript-bestanden, inclusief bestanden met transparanten, nauwkeurig interpreteert. Het precisiesnijmechanisme vergemakkelijkt het contoursnijden van complexe ontwerpen, waardoor het scala aan mogelijke toepassingen, zoals het snijden van dikke materialen voor gelamineerde vloertekens, groter wordt.

Holger Nitsch, General Manager van Geonit, een Roland partner in Duitsland, zegt: “We hebben de afgelopen jaren veel grootformaatprinters van verschillende merken geïnstalleerd. Roland TrueVIS-printer/snijplotters zijn heel eenvoudig in te stellen en zijn leuk om mee te werken, bijna zoals een iPhone: gewoon plug & play! Onze klanten waarderen deze functionaliteit en zijn erg tevreden met de hoge kwaliteit en efficiëntie.”

Sterke aanwezigheid van Roland op FESPA
Het thema van Roland op Fespa: ‘Wat voor u belangrijk is, inspireert wat we doen’, onderstreept haar voortdurende klantbetrokkenheid en toewijding. Naast het TrueVIS-assortiment print- en snijoplossingen, zal de stand van Roland een groot aantal andere toonaangevende oplossingen in de kijker zetten, waaronder de veelzijdige VersaUV S-serie UV-LED vlakbed- en beltprinters. De S-serie is een primeur op FESPA en omvat een indrukwekkend aantal configuraties en formaten voor elke productieomgeving en vereiste. Het toestel kan printen op een breed scala aan substraten en objecten tot 200 mm dik. Roland zal ook haar VersaUV LEF desktop-serie presenteren, naast sublimatie-textielprinters en een reeks kleine print-, snij- en personaliseringstoestellen.

Gillian Montanaro, hoofd van Marketing EMEA, licht toe: “We zijn erg blij dat het TrueVIS-assortiment de marktverwachtingen overtreft. De merkloyaliteit en klanttevredenheid zijn erg hoog, evenals de verwachtingen van onze klanten. Hen samen met onze partners ondersteunen bij het opbouwen van een duurzame en winstgevende onderneming en de best mogelijke oplossing aanbieden, is onze missie die duidelijk op FESPA zal worden onderstreept.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK