Digital Marketing Estafette van CustomerTalk

Een week lang een livestream met sessies over digitale marketing. Dat is wat CustomerTalk, het online platform dat naar eigen zeggen de “inspiratiebron voor klantgerichtheid” is, van 12 tot en met 19 januari neerzet met de Digital Marketing Estafette.

Online Marketing 1246457 1920

Personalisatie, e-mailmarketing, usability en conversie, marketplaces… het is een greep uit de onderwerpen die via inspirerende sessies langskomen. Je kunt er deze week nog een paar volgen! 

In de sessies over digital advertising blijkt maar weer hoe veranderlijk het online landschap is. Online advertentiekanalen en tech-giganten zoals Facebook of Google hebben steeds minder opties door de toenemende focus op privacy. Denk alleen maar aan het bannen van third-party cookies in bepaalde browsers als Edge, Safari, Firefox en straks ook Chrome. Dit zijn cookies op een website die niet door de website-eigenaar zijn geplaatst, maar door een ‘derde partij’, doorgaans een adverteerder. Dit kan bijvoorbeeld een Facebook zijn die het zo mogelijk maakt om artikelen te delen. Spreker Fabian van der Wiele stelt zelfs dat de verregaande privacymaatregelen ervoor kunnen zorgen dat het ‘machine learning’ in veel advertentieprogramma’s zal verdwijnen. Marcel Udo adviseert in zijn sessie over Digital Advertising welke tools je het beste kunt inzetten voor programmatic advertising. Bijvoorbeeld: het verschil tussen Google DV360 en het Google Display Netwerk. Programmetic advertising is ontstaan vanuit display advertising. Je koopt automatisch en real-time visuele advertentieruimte in.

Met de sessies krijg je als marketeer handige tips. Wist jij bijvoorbeeld dat de ‘Over ons’ pagina van een website vaak één van de belangrijkste pagina’s is voor bezoekers? Of, dat veel websites incomplete informatie geven? Deze week kun je nog inspiratie krijgen voor marketingideeën in personalisatie of je digitale strategie. Meld je daarvoor hier aan voor deze sessies!

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK