Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Digitaal gedrukte chocoladeverpakkingen

chocoladeverpakkingDe Duitse verpakkingsdrukker Pfäffle in Lorch produceert sinds begin dit jaar vouwkartonverpakkingen voor chocolade- en zoetwaren op een HP Indigo 30000, een digitale vellenpers die speciaal voor dit soort drukwerk is uitgerust. Daarmee heeft de Duitse drukkerij de Europese primeur. Pfäffle mag ondermeer Lindt en Hachez tot haar klantenkring rekenen.
Het digitaal drukken van de chocoladeverpakkingen heeft ten opzichte van offsetdruk als voordeel dat ook kleinere oplagen in hoge kwaliteit en tegen concurrerende prijzen te produceren zijn. Ook de doorlooptijd in de productie (time to market) kan hierdoor drastisch naar beneden en verpakkingen zijn dankzij digitaal drukken te personaliseren. Na uitgebreide tests heeft de drukkerij gekozen voor kartonmateriaal van Stora Enso. De eerste digitaal gedrukte chocoladeverpakkingen liggen al in de schappen.
Bron: print.de

Lees ook: Engelse verpakkingsdrukker Springfield neemt eerste Screen Truepress Jet digitale labelpers in gebruik

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Arthur Lubbers

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK