Delta Packaging wint KFC Supplier Award

KFC

Zonder verpakkingen geen lekkere kipsnacks van KFC. Dit product vormt dan ook een belangrijke rol in het productieproces. Het is echter geen gemakkelijke opgave om de eisen voor een dergelijke verpakking goed samen te laten komen. Er zijn hygiënische overwegingen evenals voorschriften voor voedselverpakkingen. Bovendien streeft KFC een strikt milieu- en duurzaamheidbeleid na en eist zij van toeleveranciers en partners eenzelfde commitment. Reden genoeg om het voorstel naar gecertificeerd verpakkingskarton vanuit Delta Packaging warm te onthalen.

Het PEFC-gecertificeerde verpakkingskarton wordt geproduceerd door Stora Enso. Het PEFC-keurmerk op de kartonnen verpakkingen staat voor een product gemaakt uit duurzaam vezelmateriaal. De consument, zo blijkt uit diverse onderzoeken, is hier volgens diverse onderzoeken* erg in geïnteresseerd. Deze onderzoeken geven aan dat een groot deel van de consumenten prijs stelt op papieren- of kartonnen verpakkingen. Verpakkingen met een duurzaamheidkeurmerk als PEFC, geeft de consument het vertrouwen dat het product van duurzaam geproduceerde materialen gemaakt is. Delta Packaging won hiermee de KFC Supplier Award.

*CPI (Confederation of Paper Industries) en Novelis ‘consumer viewpoints on sustainability’ report van Forum for the Future

Bron: PEFC Nederland

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK