Packaging Award 2018 voor Garden Orchid-lijn van Anthura

De lente is voor HLO Creative Design Agency goed begonnen: het Haagse ontwerpbureau heeft samen met Anthura de Dutch Packaging Awards 2018 in de categorie Non-food gewonnen. De vakprijs voor de verpakkingsbranche, waaronder verpakkingsproducenten, designbureaus en merkeigenaren, werd afgelopen week in Studio 21 te Hilversum uitgereikt in 12 categorieën. De jury prees het duurzame, innovatieve design van HLO Creative Design Agency, waarbij de consument op de verpakking middels kleurrijke illustraties in botanische stijl kan zien hoe de plant in de knop er uiteindelijk uit komt te zien. Ga voor meer informatie en een uitgebreide presentatie van het winnende design naar www.hlo.design/werk/garden-orchid/.

Zo’n 500 verpakkingsprofessionals waren aanwezig in Studio 21 in Hilversum, waar onder leiding van Art Rooijakkers de juryvoorzitters de winnaars bekendmaakten. Het verpakkingsontwerp en de merkidentiteit van Garden Orchid, een unieke orchidee voor in de tuin, ontwikkeld door HLO Creative Design Agency, kwam als een van de meest duurzame en innovatieve winnaars uit de bus. Maud van Vught en Isabella van Reeuwijk, de creative directors van HLO Creative Design Agency: ‘Met het winnen van de Packaging Awards 2018 hebben we bevestigd gekregen dat ons verpakkingsdesign aan alle duurzame eigenschappen en de wensen van de klant voldeed, met daarnaast een prachtig design. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Het vertrouwen van onze klant gaf ons de ruimte om creativiteit en duurzaamheid op een uniek manier te combineren. Hopelijk een inspiratiebron voor vele producenten en andere designers.’

Verpakkingen met een minimale CO² footprint
Bijna 90% van wat in winkels verkocht wordt, is verpakking. Zonder verpakking aanbieden is een manier om de hoeveelheid afval terug te dringen, maar niet alle producten lenen zich daarvoor. Niet alleen wordt het product dankzij de verpakking beschermd; ook is een goed vormgegeven verpakking dé manier om op te vallen. Tijdens The Dutch Packaging Awards 2018 werd duidelijk dat creativiteit en innovatie in combinatie met duurzaamheid de sleutel zijn tot milieuvriendelijkere schappen. De Garden Orchid-lijn is een mooi, herbruikbaar design dat vanuit logistiek oogpunt een minimale CO² footprint achterlaat. De verpakking is gemaakt van recyclebaar en afbreekbaar CustomKote-papier en kan goed tegen vocht. Hiermee is de verpakking van de Garden Orchid hét perfecte voorbeeld hoe goed vorm en functie hand in hand kunnen gaan.

Over Anthura
Veredelaar Anthura ontwikkelde vijf prachtige Garden Orchidsoorten: Cypripedium, Pleione, Calanthe, Blettila en de zeer exclusieve Epipactis. Dit zijn de eerste tuinorchideeën die bestand zijn tegen de winter en vroeg in de lente bloeien. De Garden Orchid kan zelfs tegen temperaturen tot zeker -15 C. Ze voegen kleur toe aan de meest schaduwrijke plek in de tuin. Elk jaar, na de winter, vermeerderen de orchideeën en geven zij opnieuw bloemen. De unieke voorjaarsbloeiers bloeien voornamelijk tussen april en juni, en openen daarmee het tuinseizoen nog voordat de bloembollen opkomen. De Garden Orchid is verkrijgbaar in de betere tuincentra, zoals Intratuin, en bij de exclusievere bloemisten. Ga voor meer informatie naar www.gardenorchid.nl.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK