Debat Tweede Kamer over problemen in de Nederlandse papier- en kartonsector

Woensdagavond debatteerde de Tweede Kamer op initiatief van SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk over de problemen in de Nederlandse papier- en kartonsector als gevolg van de hoge energieprijzen. Hoewel recente fabriekssluitingen de directe aanleiding vormen, ging het debat met name over de vraag hoe verduurzaming de concurrentiepositie van de regionale maakindustrie in Nederland kan verbeteren.

Adriaanse
Demissionair minister Adriaans

Koninklijke VNP is blij met de aandacht voor de sector vanuit de politiek. Minister Adriaansens gaf aan in gesprek te willen met de bedrijven: zij onderschrijft dat actie nodig is om het handelingsperspectief van bedrijven in onze sector te verbeteren.

De belangrijkste speerpunten:

  • Ontwikkel industriebeleid dat werkt voor alle regio’s;
  • Zorg voor een (uitgebreidere) casusaanpak voor bedrijven in Cluster 6, zodat we op kortere termijn toegang tot duurzame energie-infrastructuur realiseren;
  • Zorg dat prijsprikkels worden gekoppeld aan verduurzamingsmogelijkheden van bedrijven.

VNP bedankt onder andere Jimmy Dijk, Wytske Postma, Rachel Van Meetelen, Joris Thijssen en Claire Martens – America voor de aandacht voor de Nederlandse maakindustrie. VNP vertrouwt op een spoedig vervolggesprek met Minister Micky Adriaansens over oplossingen voor onze sector en behoud van werkgelegenheid in de regio.

Bron: VNP via LinkedIn

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK