De Schutter Neroc failliet

Ooit was Neroc een prepress organisatie met zo’n 550 werknemers verdeeld over 16 vestigingen in
10 steden, verdeeld over het hele land, met uitzondering van het ‘hoge’ noorden en het ‘lage’ zuiden.
De Schutter Neroc was één van de laatst overgebleven bedrijven.

Dsn Lokaties
DSN groeide uit tot een grote internationale speler, Nederland gaat nu dicht

Het bedrijf was gevestigd in Capelle aan den IJssel en opereerde als verpakkingsprepress specialist voor grotere retailmerken. In de laatste jaren opereerde het bedrijf onder de handelsnamen ZDSGN en DSN.

Neroc (los van DSN) heeft nog een vestiging in Rotterdam aan de Pittsburghstraat in Rotterdam. Ook dat bedrijf werkt voor retailers, maar dan vooral voor commercieel drukwerk.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

1 reactie

  1. Henk Gianotten op 07/12/2022 om 11:57

    Wat triest om te lezen dat ook Neroc het loodje moest leggen. Ik heb destijds vele gesprekken gehad met medewerkers en bazen van vele vestigingen. Met illustere leiders en innovatieve techneuten. Zo blijf ik met vreugde terugdenken aan de experimenten van van Boxem aan het Fredriksplein in Amsterdam. Daar werden pagina’s en advertenties opgemaakt op Berthold werkstations. De digitale dat werd geconverteerd naar PostScript instructies die belicht werden op een Linotronic 300. Het bijzondere was dat er PS Type 1 fonts van Linotype werden gebruikt om de Akzidenz Grotesk te belichten. Dat waren fonts die niet de naam hadden maar wel gebaseerd waren op de digitale masters van Berthold. Op die manier werd het korte-termijn beleid van de Berthold letters gediend maar werd de toko steeds verder ontmanteld. Neroc had het lef om afscheid te nemen van de oude techniek en bleef op deze manier de art directors (die terecht dweepten met de Berthold letters) dienen. Zo zijn er nog meer voorbeelden waaruit blijkt hoe innoverend sommige Neroc bedrijven waren. Weer een beroemde naam die verloren dreigt te gaan.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK