Agfa verhoogt prijzen voor de afdelingen Digital Print & Chemicals

Met ingang van 1 januari staat Agfa voor het naar eigen zeggen onvermijdelijke besluit de prijzen voor twee portfoliolijnen te moeten verhogen met ‘double digit’ percentages.

In een verklaring van 29 november zei Agfa dat ondanks de aanhoudende inspanningen om de efficiëntie te verbeteren en de inkoop voortdurend te optimaliseren, deze prijsverhogingen ‘noodzakelijk zijn om de aanhoudende hoge inflatoire druk op de energie-, grondstof-, logistiek- en salariskosten te compenseren’.

Vincent Wille
Vincent Wille

Vincent Wille, president van Agfa’s Digital Print & Chemicals divisie, zei: “Ondanks onze niet-aflatende inspanningen om de uitgaven te beheersen, blijven we geconfronteerd met historisch hoge kosten voor grondstoffen, logistiek, energie en salarissen. Bij Agfa nemen we de concurrentiepositie van onze klanten zeer serieus en we hebben het afgelopen jaar alles gedaan wat we konden om deze stijgingen te verzachten, maar aangezien we zien dat de inflatiedruk aanhoudt en zelfs toeneemt, hebben we geen andere keuze dan de prijzen te verhogen, naast onze voortdurende inspanningen om de efficiëntie te verhogen.”

Agfa’s resultaten voor het derde kwartaal, die eerder deze maand bekend werden gemaakt, vertoonden een gemengd beeld voor de afdeling Digital Print & Chemicals. Terwijl de omzet van sign- en displayproducten sterk groeide, werd de industriële inkjet voor decordrukwerk getroffen door uitgestelde orders als gevolg van het verzwakkende economische klimaat.

Agfa zei echter dat verwacht wordt dat de omzet van decorproducten zich zal herstellen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK