De relevantie van de traditionele reclamefolder in een gedigitaliseerd tijdperk

De papieren folder blijkt nog steeds een belangrijk en levend marketinginstrument in de verschillende retail sectoren. Dat is de conclusie van het Nationale App en Folderonderzoek (NAF) van MeMo².

folders-2

Elk jaar wordt er onderzoek gedaan naar het voortbestaan van folders. Elk jaar wordt de conclusie getrokken dat ‘digitaal’ groeit, maar dat de papieren folder bij veel huishoudens nog altijd de voorkeur heeft. Dat geldt ook zeker voor de retailers zelf.

MeMo²: “Geen supermarkt durft de papieren folder ‘uit’ te zetten.”

Bijna zes op de tien Nederlanders lees regelmatig een papieren folder. PLUS weet met de folder meer dan de helft van zijn bezoekers te bereiken. Ze worden met vergelijkbare percentages op de voet gevolgd door Aldi, Lidl en Albert Heijn. De primaire bezoekers van Albert Heijn en Lidl zijn digitaler dan dezelfde klantengroep van Aldi, Plus en Jumbo.

Lees verder bij Adformatie

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK