De Monsterkamer stopt per 1 januari 2022

De Monsterkamer is opgericht in januari 2011 en heeft ruim 10 jaar kunnen functioneren als een instituut dat velen inspireert en informeert op het gebied van papier en drukwerk. Uniek in de grafische wereld.

Einde Monsterkamer

De onrust op de papiermarkt heeft ook gevolgen voor de continuïteit van De Monsterkamer.
De laatste twee jaar is er (mede vanwege de maatregelen) veel veranderd. De Monsterkamer heeft altijd als ontmoetingsplek gefunctioneerd en daar kwam abrupt een einde aan tijdens de lockdown. Al met al hebben meerdere factoren ertoe geleid dat ik besloot te stoppen.

Oprichter Esther Krop wil alle bezoekers van
De Monsterkamer (ontwerpers, uitgevers, studenten) bedanken voor de getoonde interesse en de fijne gesprekken. Alle partners van
De Monsterkamer (papierleveranciers, fabrieken, drukkers, binders, lithografen en vele anderen) bedankt zij in een persbericht voor alle betrokkenheid en waardering: “Samen hebben we iets moois neergezet.”

Speciale dank gaat uit naar Maud van Rossum, Justina Nekrašaitė, Philip Stroomberg, Koen Slothouber,
Birgit Vredenburg, Hendrik-Jan Hunneman, Nuno Beijinho, Kresten van Leeuwen en Bregt Balk voor hun waardevolle ideeën, harde werk en de niet aflatende steun die zij aan dit project hebben gegeven. 

Webshop

Krop: “Wie weet wordt dit initiatief op enige wijze door anderen voortgezet. Ideeën zijn welkom. De website blijft in de lucht en de webshop blijft open (dus kan men nog papiercollecties bestellen).”

Wat gaat Krop nu doen? “Mooie publicaties maken met mijn uitgeverij Alauda Publications en mijn interesses in permacultuur en agroforestry verder verdiepen. Ik kijk met een warm hart terug op een intensieve en bijzondere 10 jaar!”

Bron: Persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK