B2B-marketing benchmark 21/22

De resultaten van de B2B-marketing benchmark 2021/2022 zijn nu beschikbaar voor iedereen. In dit onderzoek lees je over de status van B2B-marketing in Nederland.

De klant stelt steeds hogere eisen en hoe voldoe je hieraan? Welke skills moeten marketingafdelingen in huis hebben? Waar wordt in de toekomst in geïnvesteerd? Hoe is het gesteld met het imago van de marketing-
afdeling? Gelukkig is de conclusie van het onderzoek geruststellend, maar B2B-marketeers moeten wel een tandje bijzetten!

Mar 21.0188.03 Benchmark Rapport

B2B-marketeers zijn niet data-driven

Een belangrijk doel voor marketeers is het genereren van leads. Daarnaast zien we steeds meer de druk vanuit de directie om het budget te verantwoorden en de resultaten aan te tonen. Marketeers zijn zelf echter nog niet in staat dit goed uit te voeren. 59% van de marketeers zegt onvoldoende kennis te hebben van het gebruik van data en de analyse ervan. Dit is iets waar hard aan gewerkt moet worden. Een data-driven aanpak en het aantonen van de ROI kan niet anders dan dat er op een juiste manier gebruik gemaakt wordt van data en deze juist geïnterpreteerd wordt.

Het imago van de marketingafdeling verbetert

Het imago van de marketingafdeling wordt steeds waardevoller. Op een schaal van 1 tot 5 scoort de marketing-afdeling een 3,3, in de mate waarin het wordt gezien als omzetgenerator.

De benchmark is uitgevoerd door Marketing Guys. Een marketingbureau gespecialiseerd in B2B en marketing technologie.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK