De Duitse grondwet in de kiosk

Op dit moment ligt de Duitse grondwet als tijdschrift in de kiosks. De Hamburgse media-ondernemer Oliver Wurm en de ontwerper Andreas Volleritsch kwamen op dit idee naar aanleiding van het 70-jarige bestaan van de Duitse grondwet in mei volgend jaar. De originele teksten worden aangevuld met infographics en beelden van de moderne Duitse geschiedenis. Door de grondwet als magazine uit te geven hoopt de uitgever een breder publiek te bereiken. In 2010 hebben zij op deze manier ook het Nieuwe Testament uitgebracht.
De eerste oplage van 100.000 stuks van de grondwet ligt inmiddels in de kiosks bij stations en vliegvelden. Het magazine heeft 124 pagina’s en kost 10 euro. Door sponsoring (met bedrijfslogo) hopen de initiatiefnemers meer geld op te brengen.

Bron: print.de

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK